Woonaccessoires: maak van je huis een thuis

Picture of Sylvia Teuling
Sylvia Teuling

Oprichter en inspirator

Vind je het leuk?
Deel dan dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Van je huis een echt thuis maken. Dat willen we allemaal. Een fijne plek creëren waar je na een drukke dag studeren, werken of met de kinderen even lekker tot rust komt. Woonaccessoires spelen daarbij een belangrijke rol. Door je huis te decoreren maak je het persoonlijk. Een plek die past bij je persoonlijkheid, smaak, humeur en de tijd van het jaar. Want dat is ook het leuke aan woonaccessoires: je kunt er heel makkelijk een andere sfeer mee creëren en per seizoen afwisselen. 

Maar hoe creëer je in jouw woning nou precies die sfeer waar je naar op zoek bent? Welke woonaccessoires komen in jouw interieur goed tot zijn recht en hoe combineer je ze met elkaar? Bij Trendy Living geven we je graag een aantal tips om je te helpen je huis naar smaak te decoreren.

Begin bij de basis

Er zijn een aantal woonaccessoires die in geen enkel interieur mogen ontbreken. Denk aan kussens, kleedjes, kaarsen en planten. Leg een aantal kleine kussentjes en een lekker warm kleed op de bank of de stoelen in de woonkamer en mix en match met verschillende kleuren, groottes en dessins. Zorg ervoor dat in alle kussens minimaal één keer dezelfde kleur terugkomt, dan houd je het rustig zonder dat het saai wordt. 

Twee andere accessoires waarmee je een goede basis creëert zijn kaarsen en planten. Kaarsen brengen sfeer en warmte in je interieur, vooral in de herfst- en wintermaanden als het vroeg donker is. Op koude, regenachtige donkere dagen kun je ze zelfs overdag al branden. Zet meerdere stompkaarsen van verschillende hoogtes bij elkaar op een grote schaal of koop een fijne geurkaars zodat je hele woning heerlijk ruikt.

Planten zijn er voor de natuurlijke basis in huis en passen in elke woonstijl. Durf hier ook eens voor iets anders te gaan dan de standaard bloempot met groene plant. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plant in een glazen vaas waardoor de wortels ook zichtbaar zijn? Of een luchtplantje dat je nooit water hoeft te geven? De decoratiemogelijkheden met planten zijn eindeloos.

Woonaccessoires groeperen 

Heb je meerdere leuke decoraties in huis, maar vind je het moeilijk om ze met elkaar te combineren? Zet ze dan gegroepeerd neer. Het is de kunst om niet de hele vensterbank vol te proppen of te werken met setjes, maar je woonaccessoires in kleine groepjes bij elkaar te zetten. Anders krijg je een samenraapsel van spullen. Groeperen begint al tijdens het shoppen van je woonaccessoires. Passen de spulletjes bij elkaar en zit er een duidelijke eyecatcher tussen?

Bij het groeperen is het belangrijk om te kijken of de kleuren bij elkaar passen en de accessoires voldoende van elkaar verschillen als het gaat om structuur en hoogte. Zo is het leuk om totaal verschillende items zoals een vaasje, mandje, kaars en fotolijstje met elkaar te combineren. 

Je kan er ook voor kiezen om alleen vaasjes bij elkaar te zetten. Kies in dat geval voor verschillende kleuren of verschillende hoogtes en breedtes. Een oneven aantal woonaccessoires werkt meestal het beste, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het totaalplaatje. Vergeet daarbij niet om tussen je groepjes decoraties wel een lege plek te laten, anders wordt het alsnog te druk. Het gaat erom een paar plekken in huis in te richten die echt de aandacht trekken. 

Verschillende materialen en hoogtes 

Sfeer creëren met decoraties in huis doe je ook door verschillende materialen met elkaar te combineren. Koele materialen als metaal of een glazen vaas vormen bij elkaar niet de warmte waar je naar op zoek bent. Combineer je ze met een houten kandelaar of ornament, dan is het opeens een heel ander verhaal. Soms is het even zoeken om de juiste, spannende combinatie te vinden, maar eenmaal gevonden kun je er naar blijven kijken.

Als je items van verschillende materialen bij elkaar zet, speel dan ook met de hoogte. Er mag best een groot hoogteverschil tussen zitten. Dat maakt het alleen maar spannender. Een makkelijke manier om hoogte te creëren bij woonaccessoires is door een glazen vaas te vullen met droogbloemen of takken. Dan ga je snel de hoogte is en laten droogbloemen nou ook net dé trend van dit moment zijn. 

Woonaccessoires: eindeloos combineren 

Woonaccessoires zijn onmisbare items in je interieur om warmte en sfeer mee te realiseren. Ze geven je huis persoonlijkheid en maken er een thuis van. Styling is soms een uitdaging, maar onthoud dat je het nooit fout kan doen. Schuif, verplaats en combineer, net zolang tot je zelf tevreden bent. Dat is ook het belangrijkste: dat jij het mooi vindt en je er thuis bij voelt. 

En is het na een tijdje niet meer naar je zin? Dat zet je het gewoon anders neer of koop je er iets nieuws bij. Bij Trendy Living shop je naar hartenlust tal van woonaccessoires om je huis mee te decoreren!

Ook leuk om te lezen:

Vind je het leuk?
Deel dan dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Plaats in winkelmand