5 x de leukste wanddecoratie: inspiratie en tips

5 X wand accessories
Picture of Sylvia Teuling
Sylvia Teuling

Oprichter en inspirator

Vind je het leuk?
Deel dan dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De inrichting van een huis zegt veel over de persoon die erin leeft, het laat zien wat iemands smaak is en waar diegene waarde aan hecht. Niet alleen met meubels, maar ook vooral met accessoires. Dus ook wat je aan je muur hangt! De een heeft de wanden liever minimalistisch en de ander juist helemaal vol geplakt. Wil jij iets leuks met je muren gaan doen, of een keer wat anders, en weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben hier de beste inspiratie en tips voor bij jou aan de muur.

# 1 Wandplanken

Een paar planken aan de muur maken de ruimte een stuk gezelliger, en dat niet alleen: ze zijn ook nog eens heel handig. Deze metalen wandplanken  zijn nu helemaal hot en trendy, hier sla je de plank niet mee mis! Je kan er je favoriete spulletjes op kwijt, het vol zetten met leuke foto’s en beelden (scheelt weer talloze spijkers in de muur), of een aantal funny figures op neerzetten als een expositie. Het leuke hieraan is dat je er altijd weer wat nieuws op kwijt kan als je raakt uitgekeken, denk bijvoorbeeld aan leuke thema’s zoals met de feestdagen of de herfst. Of een mooie lamp erop doet het altijd goed om de planken nog beter tot hun recht te laten komen.

# 2 Memo rek

Naast dat een memo rek er tof uitziet (zoals deze van Housevitamin), is het leuke eraan dat je het ein-de-loos kan stylen. Een memo rek is namelijk ook een showrek! Maak er bijvoorbeeld een botanisch showrek van met plantjes en kruiden. Kleine potjes blijven namelijk goed hangen met een grote knijper. Of wat dacht je van een keuken showrek, perfect om al je keukengerei en lekkere recepten aan op te hangen. Een werkplek showrek, met al to-do lijstjes en inspirerende quotes. Een foto showrek, met al je dierbare herinneringen. Altijd heel persoonlijk en leuk om naar te kijken (ook perfect voor op het toilet). Of een moodboard showrek, met inspirerende beelden, outfits, foto’s, kaarten en quotes. En nog een leuke tip van ons: rijg er kerstverlichting doorheen, super voor de sfeer in huis deze winter!

# 3 Wand accessoires

Je kan een mooie compositie aan de wand creëren met items die jij mooi vindt. Weet je niet hoe je moet beginnen? Begin met één object en vul vanuit daar verder aan, don’t overthink it. Denk aan kunst, borden, vaasjes, posters of een mooie mand . Pak dingen van verschillende maten en hang het bij elkaar. Let er wel op dat de kleuren met elkaar matchen, of neem het nog een stapje verder door een kleurenpalet aan te houden.

Iets wat absoluut niet mag missen bij je wand accessoires is een klok, niet alleen om de tijd op te kunnen zien maar ze zijn heel leuk om mee te variëren en jouw style naar voren te laten komen. Kies je voor groot of klein, ouderwets of juist modern, robuust of zacht? Bekijk eens deze ijzeren klokken van Salt&Pepper, hiermee maak je je interieur helemaal af.

# 4 Spiegels

Er zitten veel voordelen aan spiegels, ze doorbreken de muur en laten de kamer groter en lichter lijken. Een deel van de kamer reflecteert in de spiegel waardoor je een extra stukje kamer creëert. Om het vergrotende effect van de spiegel optimaal te gebruiken kan je er twee tegenover elkaar hangen, dit zal de illusie creëren dat de ruimte veel groter is dan het is. Of hang er één dicht bij het raam, zodat het licht van buiten de kamer in reflecteert. Behalve dat een spiegel heel functioneel is kan het ook je lege muur opleuken. Er zijn talloze vormen en materialen om mee te spelen. Hang bijvoorbeeld verschillende vormen en maten bij elkaar, kies voor een speelse vorm zoals deze Ratan Eye spiegel  of Rattan Moon. Past minimalistisch beter bij jouw interieur? Dan deze grote ronde spiegel van Housevitamin, hierbij geldt less is more!

# 5 Photo wall

Een photo wall met posters, foto’s, kaartjes en beelden is niet alleen super creatief en leuk, het is ook een manier van je wand opvrolijken zonder te hoeven boren. Met washitape hang je het gemakkelijk op, en kan je het er zo weer afhalen. Verschillende prints en foto’s kunnen elkaar, en de sfeer versterken. Je kan jezelf inspireren door quotes op te hangen, of een foto van een plek waar je heel graag heen wilt (een zonnig strand is altijd fijn om op uit te kijken tijdens deze grijze dagen!). Ook kaartjes zijn tegenwoordig helemaal in om als decoratie te gebruiken, en met deze kaarten haal je ook gelijk een goede dosis humor naar binnen.

Ook leuk om te lezen:

Vind je het leuk?
Deel dan dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Plaats in winkelmand