7 woontrends voor 2021

Foto van Sylvia Teuling
Sylvia Teuling

Oprichter en inspirator

Vind je het leuk?
Deel dan dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het duurde oneindig, maar het einde van 2020 is in zicht! Dat betekent een nieuw jaar, met nieuwe doelen, nieuwe kansen én nieuwe woontrends. Als er iets veranderd is dit jaar is het wel de hoeveelheid tijd die we thuis spenderen, het is dus belangrijk dat we hier energie uit halen en blij worden van wat we zien! Tijd om een wensenlijstje op te stellen (nog net op tijd voor de Kerstman), maar wat zijn nu de mooiste interieurs trends voor het komende jaar?
Wij zetten ze voor je op een rijtje…

1. Donkerblauw is here to stay

Je hebt hem dit jaar waarschijnlijk al in menig interieur terug zien komen, en dat gaat in 2021 nog meer worden. Waar we hem dit jaar veel op de huiskamermuur zagen verschijnen breiden we hem nu ook uit naar de meubels. Door een donkerblauwe kleur aan je meubels te geven krijgen ze meer karakter. Ze zien er op die manier een origineler uit dan wanneer je ze zwart verft bijvoorbeeld. Daarnaast is donkerblauw een hele rustgevende kleur die heel makkelijk te combineren is met andere kleuren, zoals goud, koper of houttinten.

2. Over houttinten gesproken…

Lichte houttinten gaan we overal zien het komende jaar. Scandinaviërs weten al dat licht hout elk interieur kan omtoveren tot een oase van rust. Scandinavische interieurs zijn ontzettend up-coming, maar lichtte houttinten passen ook heel goed bij een huis met een industriële of moderne vibe. Door dit minimalistische materiaal te combineren met luxe stoffen (denk aan fluweel of schapenvacht) voorkom je dat het saai wordt. Oh, en we gaan deze trend niet alleen terugzien in de meubels en vloeren, maar ook in wandbekleding, raambekleding en plafons. Denk aan jaloezieën van licht hout of bamboe, helemaal hot!

Extra tip: wissel verschillende soorten en tonen hout met elkaar af om het iets gevarieerder te maken. Als je het spannender wilt maken kun de lichte houttinten combineren met zwarte tinten, deze bijzettafel is het perfecte voorbeeld van hoe leuk dat staat! Of als je het Scandinavische design verder wilt doortrekken kan je de lichte houttinten combineren met witte accenten (denk aan aluminium, staal of wit marmer).

3. Maakt impact met een statement piece

Rustige interieurs zijn razend populair. Dat zal ook nog zo zijn in 2021.
Nu kan het zo zijn dat jij je afvraagt, waarom?
Als je het ons vraagt is het leuke eraan dat je in deze interieurs vaak een eye-catcher, of te wel statement piece, hebt staan. Een statement piece brengt de aandacht meteen naar één punt en geeft daarmee jouw huis een stijlvolle look. Je creëert hier een impact mee die veel persoonlijkheid uitstraalt. Denk bijvoorbeeld aan een grote plant, stijlvolle stoel, een mooi schilderij of een opvallend kunstobject. Zoek je echt iets unieks als statement piece? Kijk eens naar deze gave bijzettafel, die trekt nog meer aandacht dan jullie echte hond.

4. Duurzaam en modern design

Steeds meer mensen zijn zich dit jaar gaan realiseren dat er verandering nodig is op het gebied van duurzaamheid, en die verandering begint bij jezelf. Steeds meer mensen kiezen daarom voor gerecycled materiaal, vintage of een tijdloos meubel die lang meegaat. Een hele goede ontwikkeling als je het ons vraagt.

5. Van wit naar grijs

Eerst waren de grijze muren passé, nu zijn het de witte muren die geweest zijn en is grijs weer helemaal terug. Een mooie grijze tint op de muur maakt jouw interieur een stuk luxer ogen. De neutrale en koele kleur past goed bij de moderne tijd en daarnaast is grijs makkelijk te combineren met andere kleuren. Kunst en planten zullen nog mooier uitkomen.

Extra tip: gebruik een messy verftechniek voor een beton-look. Dit geeft een bijzondere toevoeging aan de ruimte (en werkt al als eye-catcher op zich).

6. Natuurlijke elementen – botanisch wonen blijft

We integreren de natuur steeds meer in ons dagelijkse leven en ons huis. Planten in huis zijn helemaal in en dat blijft zo. Natuur in huis is niet alleen een must-have om de trends te volgen maar ook om een gezonde leefomgeving te creëren voor jezelf. Wist je dat planten zorgen voor minder stress, een schonere lucht en zorgen voor een betere nachtrust? Count me in! Wij hebben een ontzettend leuk plantje, in vaas, met led verlichting (voor als je een natuurlijkere eye-catcher zocht).

Maar denk niet alleen aan planten, ook natuurlijke materialen zijn in. Denk aan droogbloemen of linnen, biologisch katoen, rotan, alpaca wol, hout, riet soorten en bamboe.

Of natuurlijke vormen. Weg met die scherpe kantjes en kom maar door met de ronde vormen. Ronde vormen hebben iets vrouwelijks en artistieks en zorgen voor een persoonlijke stijlvolle uitstraling. Banken met ronde vormen zie je steeds meer voorkomen en we wisselen de vierkante tafel in voor een ronde.

7. Dé kleur van het jaar 2021: Brave Ground

Om aan te haken op natuurlijke elementen gaan we door met de Flexa kleur ‘Brave Ground’, de kleur van het jaar 2021. Als donkerblauw of grijs te koud is voor je kan je altijd nog terugvallen op deze kleur met aardse ondertonen. Deze kleur brengt de rust terug en laat de andere kleuren in je huis nog beter uitkomen. Maar pas op, een makkelijke kleur is het niet.

Extra tip: Houd het geheel van je interieur fris door wit als basiskleur te kiezen. Het bruin op je muur geef je extra body door het te combineren met felle kleuren met bruinen, roden, rozen of gelen tinten.

Ook leuk om te lezen:

Vind je het leuk?
Deel dan dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Plaats in winkelmand