Tover je huis om voor een gezellige warme kerst

Picture of Sylvia Teuling
Sylvia Teuling

Oprichter en inspirator

Vind je het leuk?
Deel dan dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het is december en dat betekent dat je officieel de kerstversiering weer tevoorschijn mag halen! We hebben allemaal ontzettende behoefte aan sfeer, gezelligheid en veel positive vibes. Dit jaar zal kerst anders zijn dan we gewend zijn, maar niet getreurd want we halen de warmte en gezelligheid gemakkelijk naar binnen met leuke kerstdecoratie. Wij geven je graag de leukste ideeën voor een warme kerst in huis!

Kerst in huis door decoratie

De winkels liggen weer vol met de leukste kerstdecoraties. Maar kijk eerst eens wat je nog in huis hebt, je bespaard niet alleen geld maar het is ook lekker duurzaam. Daarnaast is het natuurlijk wel heel leuk om nog wat extra’s in huis te halen, wat nieuwe ballen voor in de boom of om een decoratiestuk te vervangen die niet meer mooi is.

Een belangrijk element voor een kerst-feeling in huis is licht. De dagen zijn kort, het wordt laat licht en weer vroeg donker. Om die grimmige dagen te bestrijden halen we de lichtjes tevoorschijn. Kerstverlichting is toch wel de meest sfeervolle verlichting en niet alleen leuk voor in je boom, je kan er werkelijk van alles mee. Versier de openhaard, de spiegel, de deur, of stop ze in een pot (ook leuk met wat kerstballen erbij in). Dit zal je huis gegarandeerd extra gezellig maken!

Begin bij de binnenkomst

De voordeur, de plek waar de gezelligheid begint. Hang hier een mooie kerstkrans op, misschien cliché maar oh, zo leuk! Het makkelijkste is om een kant-en-klare te kopen, maar het leuke eraan is dat je hem kan decoreren zoals jij wilt. Ga voor een krans met traditionele kersttakken, kersjes, dennenappels, lichtjes en kerstballen erin. Of doe eens wat anders, ga voor een andere vorm zoals een ster en hang hem vol met mooie winterbloemen zoals de winterviool of de sneeuwroem. Niets voor jou? Je kan ook zelf een kerstballen krans maken!

Het onmisbare: de kerstboom

Iedereen weet dat de kerstboom onmisbaar is, deze staat als symbool voor de kerst in huis. Groot of klein dat maakt niet uit, er is altijd wel ergens plek. Het is leuk om de versiering te matchen met je interieur, veel goud in je interieur? Kies ballen met goud accenten. Creëer een geheel, dit zorgt ervoor dat de boom niet too much wordt maar goed bij de rest van je huis past. Het belangrijkste is dat je blij wordt van de versieringen in de boom.

De kerstboom optuigen is een gezellige activiteit, maar er zijn wel een paar belangrijke spelregels:

  1. Muziek is de sleutel. Het kan soms een beetje gek zijn om te beginnen aan je kerstboom, misschien zit je er nog niet helemaal lekker. Dus zet de verwarming aan, trek je kersttrui aan, wat snacks op tafel en speel de kerst hits van Michael Bublé! Dan kan je meteen zeggen It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas en waant je je direct in de kerstsfeer.
  2. Denk er niet te veel over na. De boom hoeft niet perfect, hij moet vooral leuk zijn! Maak je niet te druk om of die ene bal wel op de goede plek hangt, laat het los en geniet!
  3. Je niet-zo-behulpzame elfjes even aan de kant. En daarmee bedoelen we je huisdieren of dreumes. Al die lichtjes en speeltjes maken ze helemaal enthousiast, wat niet altijd even handig is als je alles heel wilt houden…

Creëer warmte, letterlijk

Het zijn koude en donkere dagen en we doen er alles aan om er lekker warm bij te zitten. ’S Avonds ploffen we lekker met een warme deken en een kop warme chocomel op de bank, maar daar hoort nog een vuurtje bij. Het kan namelijk nog beter met een haard of kaarsen. Dat vuurtje creëert namelijk heel veel sfeer in huis. Maak een mooi plateau en zet allemaal verschillende kaarsen bij elkaar of kies er een aantal uit met een leuk figuurtje (dat is nu helemaal in!). Wij hebben nog een leuke tip voor als je geen open haard hebt, de kaarsen van WoodWick. Dit is een unieke kaars die een knisperend geluid maakt als een open haard, én ze hebben veel verschillende heerlijke geuren.

Ook leuk om te lezen:

Vind je het leuk?
Deel dan dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Plaats in winkelmand